yoghurtbroodje met havermeel

Haver is een goede bron van oplosbare vezels. Na het eten van haver(mout) stijgt en daalt je bloedsuikerspiegel langzaam. De vezels zijn voeding voor onze darmbacteriën. Haver bevat een vezelstof die cholesterolverlagend werkt, maar bevat ook veel calcium, magnesium, silicium, ijzer, zink en vitamine B. Dus goed voor het zenuwstelsel.

Ook bevat haver veel van het eiwit triptofaan. Hieruit maakt ons lichaam serotonine. Serotonine heeft invloed op onze hang naar koolhydraten en onze emotionele stabiliteit. ‘s Avonds maken we uit serotonine melatonine, wat weer belangrijk is voor onze slaap.

 

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel
  • 100 gram volle yoghurt (of een plantaardige variant, neem dan wel kokosyoghurt of Griekse haveryoghurt anders krijg je een platbrood ;-))
  • 2 eieren
  • snufje zout

Hoe maak je de broodjes?

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Meng eerst het havermeel met de twee eieren. Voeg daarna de yoghurt toe, goed mixen. Voeg als laatste het snufje zout toe.

Leg bakpapier op de bakplaat en schep 4 kleine of 2 grote hoeveelheden op het bakpapier voor respectievelijk 4 kleine of 2 grote broodjes.

Bak ze in 20 tot 25 minuten stevig en goudbruin in de voorverwarmde oven.

 

Eet smakelijk!

 

Lees hier meer over mijn begeleiding: