Tonijn met rode paprikasaus

Tonijn is een goede bron van Omega-3-vetzuren. De vis bevat selenium, belangrijk voor het ontgiften van de lever. Ook is selenium een belangrijke antioxidant.

Helaas is een groot deel van de tonijnsoorten met uitsterven bedreigd. Dus kies waar mogelijk voor een alternatief. Al is deze vis gezond vet, eet deze niet meer dan één keer per week. Dat heeft vooral te maken met de kwikbelasting en dioxine.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  •  4 tonijnsteaks
  • zout
  • klein bosje bladpeterselie, fijngesneden

 

Ingrediënten voor de saus:

  • 4 vlezige rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook ongepeld
  • 3 eetlepels rode of witte wijnazijn
  • 3 eetlepels extravergine olijfolie

 

Bereiding:

Maak eerst de saus. Leg de paprika’s en de tenen knoflook op aluminiumfolie op een bakplaat 6 tot 9 centimeter onder een voorverhitte gril. Keer de paprika’s regelmatig tot geblakerd. Haal de knoflook eruit zodra deze gaar aanvoelt. 

Stop beide in een plastic diepvrieszak en laat ze 10 tot 15 minuten liggen. Ontvel dan de paprika’s, verwijder de steel en zaden. Pel de knoflook.

Pureer de knoflook, de paprika met de rest van de ingrediënten voor de saus.

Doe olie in de pan en bak de steaks 1 minuut aan elke kant op hoog vuur. Bestrooi ze licht met zout.

Als de steak zacht aanvoelt en roze van binnen is, is deze het lekkerst.

Serveer de tonijnsteaks met de saus, strooi er peterselie overheen.

 

 

 

Lees hier meer over mijn begeleiding: