Narratieve en creatieve coaching

 

Reflectief schrijven

Verhalen stellen je in staat je een nieuwe, hoopvolle en motiverende werkelijkheid voor te stellen. En deze tegelijkertijd als ‘echt’ te ervaren. Zo kan een  toekomstverbeelding in verhaalvorm gezond leven bevorderen.

Ik zet deze methodiek vaak in en geef cliënten schrijfopdrachten mee.

Een verhaal door jou geschreven vanuit je eigen toekomst versterkt je motivatie. Ook toon je meer veerkracht bij tegenslag. Je verhaal is duidelijk, je doel helder. Het leven zonder verstoord eetgedrag in gezondheid en welbevinden is binnen handbereik.

Door het schrijven werk je actief aan jezelf. Een goede basis om op voort te bouwen.

 

Hetzelfde geldt voor creatief bezig zijn

Ook kunstzinnig en creatief bezig zijn laat goede resultaten zien bij bijvoorbeeld, stress en overbelasting, emotie-eten, het krijgen van grip op je eetgedrag en bij het oppakken van een gezonde leefstijl. Je hoeft geen Rembrandt van Rijn te zijn om je eigen creativiteit te ontwikkelen.

Creativiteit zonder prestatiedruk zorgt voor de broodnodige ontspanning!

 

Gaan we dan alleen maar sprookjes schrijven en knutselen of tekenen?

Nee, natuurlijk niet. Als professioneel (eet)gedrags- en voedingsdeskundige leer ik je manager te worden van je gezondheid en welbevinden.

Mijn begeleiding is niet sturend, maar aansporend bij het het maken van keuzes. Het doel is altijd verandering.

Met de (online) consulten, eventueel aangevuld met creatief en expressief schrijven, help ik je inzicht te krijgen in en te ondersteunen bij bijvoorbeeld verstoord eetgedrag of moeite om te starten met een gezonde leefstijl. Zo neem jij weer de touwtjes in handen.

Je boekt vlot resultaten met een lange houdbaarheidsdatum.