Leefstijl en voeding boven de 40 jaar

Iedere levensfase vraagt om specifieke begeleiding

Ieder mens wordt geboren, leeft zijn leven en sterft. De levensloop van de mens bestaat uit verschillende fasen, van de geboorte tot de ouderdom.

Een gezonde leefstijl helpt je om zo lang mogelijk gezond, positief, energiek en actief te blijven.

Het verouderen van het lichaam kan vanaf ongeveer 50 jaar beginnen, soms eerder, soms later. Rond je 50e gaan de afbraakprocessen de overhand krijgen en ga je de lichamelijke verouderingen ook merken.

De hoeveelheid spier- en botmassa neemt af en de stofwisseling daalt. Al worden we steeds ouder, de gezonde jaren noemen relatief gezien niet toe. Dat betekent dat we langer leven, maar wel meer jaren in een lichamelijk slechtere toestand.

Een gezonde leefstijl met genoeg beweging, nutriëntrijke voeding, voldoende slaap en ontspanning, zingeving helpen je actief, positief en gezond ouder worden.

Jou begeleiden in deze levensfase bij leefstijl vraagt om een begeleiding op maat, bij voorkeur door iemand die weet wat er in je lichaam en leven verandert.

 

Actief en gezond 

  • Lukt het je niet om je leefstijl aan te passen?
  • Wil je graag energiek, actief, positief en gezond blijven in de komende jaren?
  • Weet je niet goed wat voor jou een gezonde leefstijl is?
  • Slaap je slecht, lijkt het alsof je altijd moe bent? Heb je veel last van stress?

Samen met jou kijk ik naar alle onderdelen van een gezonde leefstijl: optimale voeding, eetrust, een gezonde relatie met eten, actief bewegen, voldoende herstelmomenten (slaap), stress, energiemanagement, omgevingsfactoren, belangrijke anderen en zingeving.

Zo ga jij op weg naar een positieve en actieve leefstijl en gezondheid.