Een snel en gemakkelijk bijgerecht voor 4 personen!
Altijd fris zo’n heerlijke salade. Niet alleen bij de warme maaltijd maar ook bij de broodmaaltijd. Zo komt het lentegevoel al weer een beetje terug. Nu het weer nog!
Ingrediënten
- 150/200 gram Babyleaf mix of Rucola mix (of slamix naar eigen smaak)
- 20 gram walnoten
- halve citroen
- zout en peper
- 2 theelepels honing
- 3 eetlepels olie
- 1 kleine ui
- 1 appel
- geitenkaas, hoeveelheid afhankelijk van de eigen smaak
Bereiding
- Hak de walnoten in kleine stukjes en rooster ze in een droge pan.
- Was de citroen en schraap met een citroenschiller de schil flinterdun of probeer deze zo dun mogelijk te schillen.
- Pers de citroen uit.
- Roer het citroensap, de citroenschil, het zout, peper en de honing door elkaar.
- Klop er 3 eetlepels olie doorheen.
- Maak de veldsla schoon, pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes, eventueel besprenkelen met een beetje citroensap
- Snijd de geitenkaas in kleine blokjes
- Meng de veldsla, de walnoten, ui en de dressing door elkaar.