Broccolisoep

Het is absoluut één van mijn favoriete recepten. Mijn tussen-de-middag soepje! En zo klaar.

Broccoli is een goede bron van Q10, dit is een belangrijke stof bij de energie-aanmaak. Het bevat sterke ontgifters en beschermers tegen degeneratieve aandoeningen (glycosinolaten). Degeneratieve aandoeningen zijn ziekten die gepaard gaan met geleidelijk minder worden van een of meer lichaamsfuncties. 

Ook broccoli bevat mineralen als calcium en kalium.

Allerlei stoffen die onontbeerlijk zijn voor mensen vanaf 45 jaar!

 

Ingrediënten

  • 2 aardappelen (middelgroot)
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 600 g broccoli, in roosjes
  • 1 pakje Alpro Soya cuisine (kookroom, 250 ml), of plantaardige room, maar dan is het recept niet zuivelvrij

 

Materialen

  • staafmixer
  • pan

 

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Breng de groentebouillon aan de kook.
  • Voeg de aardappel, ui en broccoli toe en kook 15 a 20 min.
  • Neem de pan van het vuur. Voeg de helft van de kookroom toe.
  • Pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
  • Doe de soep in een soepkom of diep bord en schenk er nog een beetje room overheen.

 

Ook lekker is het om 100 g flinterdunne rauwe ham, in stukjes, toe te voegen.

Eet smakelijk!