Begeleiding

bij actief, vitaal en positief leven en werken

Leven

In het dagelijkse leven voelt niet iedereen zich helemaal lekker in hun vel. Velen passen de algemene kennis toe over gezond eten en bewegen en vragen zich af of dit ook ‘gezond’ is in de levensfase waarin zij zitten.

Een terechte vraag, want er is geen gemiddelde mens en wat voor de één geldt, hoeft nog niet te werken voor de ander.

Iedere levensfase vraagt om andere adviezen bij gezondheid, welbevinden, voeding en leefstijl. Iedere periode vraagt om andere zelfzorg.

 

Gedragsverandering

Gedrag kan behoorlijk ingesleten zijn. Dit veranderen valt niet mee. Lukt het niet, dan voel je je vaak een mislukking. En dat is niet motiverend.

Om het nieuwe gezonde gedrag langer houdbaar te maken, is het belangrijk dat de verandering verloopt in de snelheid die jij aankan, met gezonde voeding en veranderingen die passen binnen jouw mogelijkheden. Dan lukt het om deze veranderingen om te zetten in gedrag voor de langere termijn.

 

Wat komt er aan bod?

Er zijn meer thema’s die belangrijk zijn bij actief, vitaal en positief leven dan voeding en beweging alleen. Denk daarbij aan zingeving, voldoende ontspanning, stressmanagement, timemanagement, positief denken. En hoe je je psychologisch kapitaal kunt inzetten om veerkrachtig te blijven.

Al deze thema’s komen aan bod.

Fit en vitaal op de werkvloer

Een mens floreert als hij optimaal functioneert en daarnaast ook positieve emoties ervaart zoals geluk, voldoening, opgewektheid en kalmte.  Ervaar jij dit in je werk? Of mis je inspiratie en bevlogenheid, kom je altijd moe thuis? Vraag je je af of je baan en werkomgeving nog bij je passen, nu of straks? Lukt het je niet om grenzen te stellen in je werk?

Thema’s die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: 

loopbaan, wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, positive en active ageing, duurzame inzetbaarheid, gezondheid en leefstijl, veerkracht, zelfinzicht, inspiratie en motivatie.

Wat is het resultaat?

Na het traject heb je geleerd manager te worden van je eigen gezondheid, welbevinden en vitaliteit in je leven en je werk.

Als voedings- en leefstijlcoach ben ik in het programma van De Ondernemer op televisie geweest. Ook heb ik gewerkt bij revalidatiecentrum de Vogellanden bij de implementatie van het prevalidatieprogramma en als leefstijlcoach.