Appelkruimeltaart zuivelvrij, glutenvrij, minder zoet

Appelkruimeltaart (minder zoet, glutenvrij, zuivelvrij)

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 75 gram havermeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • ongeveer 600 gram appels

 

Bereidingswijze:

Bodem

  • Zet eerst de oven aan 180 graden Celsius
  • Beboter een taartvorm
  • Doe in een beslagkom eerst de eieren en de honing en klop dit even
  • Meng erna het meel en het bakpoeder erdoor
  • Doe het beslag in de beboterde taartvorm
  • Schil de appels en maak er partjes van
  • Meng de appels met kaneel, eventueel een klein schepje palmsuiker of sukrin gold (niet nodig)
  • Doe de appelpartjes met kaneel op de taartbodem
  • Plaats de taartvorm met het beslag ongeveer 10 minuten in de oven (niet langer)
 

Toplaag

  • Maak de havermoutcrumble (dat kan eventueel in de 10 minuten baktijd van de bodem met appelpartjes of na het bakken van de bodem met appelpartjes)
  • Doe ongeveer 4 eetlepels kokosolie in een steelpannetje en verwarm het zodat het gaat smelten
  • Doe 2 eetlepels honing erdoor
  • Wanneer de kokosolie gesmolten is, haal het pannetje van het vuur
  • Meng ongeveer 12 a 14 eetlepels havermout door de kokosolie met honing
  • Verspreid de crumble over de taart die nog in de taartvorm zit
  • Zet de taartbodem met crumble nog ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Houd het in de gaten. De baktijd kan nogal verschillen per oven. 
 

Ook heerlijk met een schep plantaardige yoghurt en een beetje jam.

 

Eet smakelijk!