Appelkruimeltaart zuivelvrij, glutenvrij, minder zoet

Appelkruimeltaart (minder zoet, glutenvrij, zuivelvrij)

De haver in het meel zorgt voor verzadiging, stabiliseert de bloedsuikers, en de triptofaan is de basis voor de aanmaak van serotonine (je voelt je beter) en in melatonine (je slaapt beter).

Appel bevat pectine en verlaag zowel het cholesterolgehalte als het bloedsuikergehalte in het bloed. Bovendien bevat appel veel quercetine. Een belangrijke antioxidant, die ook een belangrijke rol speelt bij allergieën omdat het histamine remt.

 

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 75 gram havermeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • ongeveer 600 gram appels

 

Bereidingswijze:

Bodem

  • Zet eerst de oven aan 180 graden Celsius
  • Beboter een taartvorm
  • Doe in een beslagkom eerst de eieren en de honing en klop dit even
  • Meng erna het meel en het bakpoeder erdoor
  • Doe het beslag in de beboterde taartvorm
  • Schil de appels en maak er partjes van
  • Meng de appels met kaneel, eventueel een klein schepje palmsuiker of sukrin gold (niet nodig)
  • Doe de appelpartjes met kaneel op de taartbodem
  • Plaats de taartvorm met het beslag ongeveer 10 minuten in de oven (niet langer)
 

Toplaag

  • Maak de havermoutcrumble (dat kan eventueel in de 10 minuten baktijd van de bodem met appelpartjes of na het bakken van de bodem met appelpartjes)
  • Doe ongeveer 4 eetlepels kokosolie in een steelpannetje en verwarm het zodat het gaat smelten
  • Doe 2 eetlepels honing erdoor
  • Wanneer de kokosolie gesmolten is, haal het pannetje van het vuur
  • Meng ongeveer 12 a 14 eetlepels havermout door de kokosolie met honing
  • Verspreid de crumble over de taart die nog in de taartvorm zit
  • Zet de taartbodem met crumble nog ongeveer 20 a 25 minuten in de oven. Houd het in de gaten. De baktijd kan nogal verschillen per oven. 
 

Ook heerlijk met een schep plantaardige yoghurt en een beetje jam.

Eet smakelijk!

Lees hier meer over mijn begeleiding: