Creatieve sessies

Als gesprekken alleen niet voldoende zijn

Reflectief schrijven

‘In de stilte tussen de woorden zit een mooi gedicht.’

Verhalen stellen je in staat je een nieuwe, hoopvolle en motiverende werkelijkheid voor te stellen. En deze tegelijkertijd als ‘echt’ te ervaren. Zo kan een  toekomstverbeelding in verhaalvorm gezond leven bevorderen.

Tijdens een creatieve sessie reflectief schrijven maak je één of twee schrijfopdrachten. Deze gaan we erna bespreken. 

Een verhaal door jou geschreven bijvoorbeeld vanuit je eigen toekomst versterkt je motivatie. Ook toon je meer veerkracht bij tegenslag. Je verhaal is duidelijk, je doel helder. Een gezond en energiek leven is binnen handbereik.

Door het schrijven werk je actief aan jezelf. Een goede basis om op voort te bouwen of om in te zetten als het niet zo gaat als je zou willen.

 

 

Creatief bezig zijn

‘Schilderen is gewoon een andere manier om een dagboek bij te houden.’ Pablo Picasso

Creativiteit is voedend en verhelderend. Het wekt moed, vrijheid en inspiratie op, die het gemakkelijker maken om oude patronen op een leuke positieve en veilige manier te doorbreken.

Ieder mens heeft een eigen rijke binnenwereld vol gevoelens, ervaringen, gedachten en wensen. Door te tekenen en schilderen maak je deze beelden zichtbaar. Je tekening is een afspiegeling van je innerlijk.

Gevoelens en emoties zijn soms moeilijk te verwoorden. Met deze non-verbale methode ben je in staat om op een andere manier te communiceren. Je maakt verbinding tussen je binnenwereld in je buitenwereld.

 

Daarnaast zorgt creativiteit zonder prestatiedruk voor de broodnodige ontspanning!

Ga je tijdens zo’n creatieve sessie zomaar sprookjes schrijven en schilderen?

Nee, natuurlijk niet. Als professioneel (eet)gedrags- en voedingsdeskundige leer ik je manager te worden van je gezondheid en welbevinden. Vooral bij een verstoorde relatie met eten en/of het vastlopen op weg naar je gezondheidsdoelen werken reflectief schrijven en creatief bezig zijn erg goed.

Het helpt je inzicht te krijgen in het waarom, bijvoorbeeld in hoe het komt dat het maar niet lukt je gezondheidsdoel te bereiken. Hierna neem je zelf de touwtjes weer in handen.

 

Wat houdt zo’n creatieve sessie in en wat kost het?

Een creatieve sessie plannen we in overleg samen in, los van de afspraken die we hebben waarin ik je begeleid bij je hulpvraag. Ook als je geen begeleiding hebt of wilt, kun je deze sessies inplannen. Ze staan los van de overige begeleiding.

Ik geef je een creatieve of schrijfopdracht die aansluit bij waar je tegen aanloopt of waarom je vastloopt. De opdrachten geven je inzicht en je pakt de draad weer op.

Een sessie duurt 2 uur en kost 75 euro.